HENRY MCMASTER
ATTORNEY GENERAL

October 9, 2006

R. Allen Young, Esquire

Town Attorney, Town of Mount Pleasant
Post Office Box 745

Mount Pleasant, South Carolina 29465

Dear Mr. Young:

We received your letter requesting an opinion of this Office concerning dual office holding.
In your letter, you stated: “The question of concern is whether a new elected member of our Mount
Pleasant Town Council can also continue to hold the appointed position of being a member of the
Patriot’s Point Development Authority Board?”

h We recently considered this exact issue in an opinion dated May 9, 2006, a copy of which
we enclose. In that opinion, we determined both a position on the Mount Pleasant Town Council
and a position on the Patriot’s Point Development Authority Board are offices for purposes of dual
office holding. Thus, we opined that simultaneous service in both positions constitutes a violation
of the dual office prohibition contained in article XVII, section 1A of the South Carolina

Constitution.

We hope you find the enclosed opinion sufficient in addressing your question.
Very truly yours,

iy ey

Cydney M. Milling
Assistant Attorney General

REVIEWED AND APPROVED BY:
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Robert D. Cook

Wsmtmt Deputy Attorney General




