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ATTORNEY GENERAL 

REMBERT C. DENNIS BUILDING 
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January 8, 1990 

The Honorable John T. Campbell 
Secretary of State 
State of South Carolina 
P. 0. Box 11350 
Columbia, South Carolina 29211 

Dear Mr. Secretary: 

Your letter of November 29, 1989 to Attorney General 
Medlock has been referred to me for response. The question 
which you appear to ask in that letter may be framed as 
follows: In view of the provisions of Section 
33-15-106(a)(2) of the 1976 S. C. Code of Laws, as amended, 
may a foreign corporation adopt more than one fictitious 
name at a time for use in this State? 

In relevant part, Section 33-15-106(a)(2) provides that 
a foreign corporation may "use a fictitious name in this 
State if its real name is unavailable and it delivers to the 
Secretary of State for filing a copy of the resolution of 
its board of directors, certified by its secretary, adopting 
the fictitious name .... ". 

The resolution of the issue raised by your question 
requires an effort to determine the intent of the 
Legislature. State v. Martin, 293 S.C. 46, 358 S.E.2d 697, 
(1987). In that regard, one should note that the language 
of a statute should be read in a sense which harmonizes with 
its subject matter and accords with its general purpose. 
Multi-Cinema, Ltd. v. S. C. Tax Cormnission, 292 S.C. 411, 
357 S.E.2d 6, (1987). 

In the matter at hand, it is evident the intent and 
purpose of 33-15-106 (a) is to ensure that each foreign 
corporation granted a certificate of authority to transact 
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business in the State of South Carolina has a unique 
official name, distinguishable upon the records of the 
Secretary of State from any other corporate name. (See: 
Official Comment to Section 33-15-106). Subsection (a)(2) 
of Section 33-15-106 provides a mechanism by which a foreign 
corporation may use a fictitious name if its real name is 
unavailable. In such event, the fictitious name will become 
the official corporate name of the foreign corporation for 
purposes of its activities in the State of South Carolina. 

There would seem to be no need for a foreign 
corporation to have more than one official corporate name at 
a time in this State and the statutory scheme does not 
appear to comtemplate such a circumstance. Indeed, Section 
33-15-104(a)(l) requires a foreign corporation to obtain an 
amended certificate of authority from the Secretary of State 
if it changes its official corporate name. Consequently, 
the records maintained by the Secretary of State will 
reflect only one official corporate name at a time for a 
foreign corporation. 

Accordingly, it is the opinion of this Office that the 
intent of Section 33-15-106(a) (2) is to permit a foreign 
corporation to adopt for use in this State no more than one 
fictitious name at a time. 

I trust that the foregoing information provides an 
adequate resonse to your question. Please advise me if you 
require any further assistance. 

WEJ/fc 
REVIEWED AND APPROVED BY: 

Very truly yours, 

t/);1 &fr~sf/L-
wi1bur E. Johnson 
Assistant Attorney General 

Executive Assistant for Opinions 
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