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The Honorable Steve Lanford 
Member, House of Representatives 
P. o. Box 6424 
Spartanburg, South Carolina 29304 

Dear Representative Lanford: 

In a letter to this Office you raised the following questions: 

1. What is the maximum noise ordinance fine 
that can be imposed for a first offense? 

2 . What is the statute of limitations on 
setting a trial for a ticket in a munici­
pal court? 

As to your first question, pursuant to s.c. Code § 5-7-30, 
municipalities may fix fines and penalties for municipal ordinance 
violations not to exceed two hundred dollars or imprisonment not to 
exceed thirty days. I am informed that the penalty for the 
ordinance referenced in your letter is in fact a fine not to exceed 
two hundred dollars or a term of imprisonment not to exceed thirty 
days. In addition to such fine, several assessments are mandated 
by State law depending upon the offense. These include assessments 
for the State Criminal Justice Academy and Law Enforcement Hall of 
Fame (S.C. Code § 23-23-70) the community corrections assessment 
(S.C. Code S 24-23-210), and the local correctional facilities 
assessment (S.C. Code § 14-1-210). The amount of the actual 
assessment may be dependent on the actual fine imposed. Neverthe­
less, for a violation of a municipal ordinance, the amount could 
exceed two hundred dollars when all assessments are added to the 
fine. 

As to your question regarding a statute of limitations, I am 
unaware of any statute of limitations relevant to municipal 
ordinances generally . Pursuant to an Order of the Chief Justice 
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dated June 26, 1980 municipal courts "shall try or otherwise 
dispose of all criminal cases including traffic cases, within 60 
days of the return of the charging paper to the court, in the 
absence of good cause .... " However, such Order is generally 
considered administrative to the courts and should not be consid­
ered as a statute of limitations. 

With kind regards, I am 

Cf~ ;·a' cSl-
Charles H. Richardson 
Assistant Attorney General 
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