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The Honorable E. Harrison Agnew, III
Member, House of Representatives
Post Office Box 1073

Anderson, South Carolina 29622

Dear Representative Agnew:

At the request of Mr. L. B. Evans, you have asked this Office
to determine who would have authority to approve increases in
compensation paid to members of the governing board of Homeland
Park Water District. Act No. 275, 1977 Acts and Joint Resolutions,
amended Section 3(B) of Act No. 1101, 1950 Acts and Joint Resolutions,
to raise compensation to seventeen ($17.00) dollars per meeting, not
to exceed a total of six hundred (8600.00). dollars per vear. A
question has arisen now as to whether the Anderson County Legislation
Delegation is required to approve any additional increases in com-
pensation to Commission members.

In reviewing the legislation relative to Homeland Park Water
District, this Office has been unable to locate any authority for -
any body to authorize or approve increases in compensation for the
Commission members. However, Section 6-11-91, Code of Laws of
South Carolina (1983 Cum. Supp.), contains the following relevant
provision:

Notwithstanding any other provision of law the
governing body of any public service district or
special purpose district may by resolution or ordinance
fix or change the compensation or other benefits in-
cluding insurance benefits for the members of the
district governing body. Compensation shall not
exceed the amounts authorized for mileage for
members of state boards, committees and commissions,
insurance benefits shall not exceed those provided
for state employees and per diem shall not exceed

 thirty-five dollars a day.
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Clearly, the Commission, as the governing body of Homeland Park

‘Water District, has the power to fix or change the compensation

or other benefits, not to exceed the stated limits, of its members.
There is no mention of any action or approval by the legislative -
delegation; thus, it may presumed that there is no requirement of
approval by the delegation.

We trust that this answer will satisfactorily respond to
Mr. Evans' question. Please feel free to contact this Office
if further clarification or assistance is required.

Sincerely,

Palles D Petway

Patricia D. Petway
Staff Attorney
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cc: Michael F. Mullinax, Esquire
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