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Office of the Attorney General

State of South Carolina

May 26, 1983

*1  Re: Section 105.3(c), Standard Building Code

Mr. J. D. Riley, Sr.
Building Inspector
Colleton County
P. O. Box 147
Walterboro, South Carolina 29488

Dear Mr. Riley:
Mr. Medlock asked that I respond to your letter in which you posed the following question: Is Section 105.3(c) of the
Standard Building Code (1982 edition) a State law or a ruling by the Architects' Association? As I indicated to you on the
telephone today, the South Carolina General Assembly has adopted the Standard Building Code (1982 edition) as the applicable
standard for construction, improvement, and renovation of State buildings. 1981-82 General Appropriations Act, Part I, Section
141. Accordingly, Section 105.3(c) would be applicable to such construction. However, application of the section to other
construction within Colleton County's jurisdiction would depend upon County ordinance. You have informed me that the
Colleton County Council has adopted the Standard Building Code (1982 edition) as the applicable standard for construction in
Colleton County. Assuming Section 105.3(c) has not been modified by the South Carolina Building Code Council in accordance
with Section 6-9-60 of the Code of Laws of South Carolina (1976), it would be applicable to construction in Colleton County.

Section 105.3(c) provides in part that ‘all drawings, specifications, and accompanying data shall bear the name and address of
the designer.’ You asked in our telephone conversation whether a designer must be a registered architect. The answer depends
on whether or not the work done constitutes the practice of architecture as defined and regulated by Sections 40-3-10, et seq.,
of the 1976 South Carolina Code. Review of a particular design and the work required to produce the design in light of that
law would be necessary in order to answer your question.

In summary, Section 105.3(c) of the Standard Building Code (1982 edition) is not a State law applicable to all construction in
South Carolina but is applicable by way of State law to construction, improvement and renovation of State buildings. Assuming
Colleton County has adopted the Standard Building Code (1982 edition) without alteration, Section 105.3(c) is applicable to
construction within the County's jurisdiction.

I trust that this discussion answers your inquiry. If I can be of any further assistance, please contact me.
 Yours very truly,

Grady L. Patterson, III
Assistant Attorney General
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