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August 13, 1984

*1 William M. Brice, Jr., Esquire
Post Office Box 275
Y ork, South Carolina 29745

Dear Mr. Brice:
You have asked whether a municipal judge is required by the terms of § 9-1-1530, 1976 Code of Laws, to retire at age 72
when the judge is not a member of the Retirement System.

Y ou have enclosed a copy of amemorandum dated June 30, 1983, by the South Carolina Court Administration Office. Asthat
memorandum indicates, citing prior opinions of this office, § 9-1-1530 provides explicitly that the mandatory retirement age
of 72 applies to ‘any employee or teacher whether or not appointed and regardless of whether or not a member of the South
Carolina Retirement System . . .." For this reason, it must be concluded that the mandatory retirement age of 72 is applicable

to the judge in question. :

If we can provide further information, please advise.
Sincerely yours,

Kenneth P. Woodington
Senior Assistant Attorney General

Footnotes
* See, Op. Atty. Gen. No. 2829, 1970; 3-11-80; 2-4-80; 4-3-78 and 6-8-72.
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