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Office of the Attorney General

State of South Carolina
Opinion No. 77-94

April 4, 1977

*1  Re: Your letter of March 23, 1977

Charles W. Spence, Esq.
Attorney at Law
101 Broadus Avenue
Greenville, South Carolina 29601

Dear Mr. Spence:
Your letter referenced above has been referred to me for reply. I know of no law which authorizes para-legals to practice law
in the State of South Carolina. Additionally, I know of no law licensing statute with respect to para-legals.

It is my understanding that the term ‘para-legal’ is loosely used with reference to certain personnel working in law offices
who perform services such as searching titles. There is a course of instruction given at the Technical Institutions with respect
to ‘para-legal.’ It is my understanding that these courses relate directly to the use of ‘para-legals' under the supervision and
direction of an attorney. I know of no instances where a para-legal opens an office offering his services as a para-legal.

I do know of a case where individuals have opened an office wherein they extract information for real estate transactions from
court dockets. This is the only case, however, where I know that an individual office has been opened with reference to assisting
attorneys in their practice. I hope this is the answer to your question.
 Sincerely,

A. Camden Lewis
Assistant Attorney General
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