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Office of the Attorney General

State of South Carolina
April 2, 1979

*1 RE: Guidelinesfor PRT Tourism Funds Sharing Promotional Program

Mr. Fred P. Brinkman

Executive Director

South Carolina Department of Parks, Recreation & Tourism
Suite 113, Edgar A. Brown Bldg

1205 Pendleton Street

Columbia, S. C. 29201

Dear Mr. Brinkman:

Your letter of March 9, 1979, to Attorney General McLeod concerning the referenced guidelines has been referred to me for
reply. In your letter, your ask whether guidelines adopted jointly by the S. C. Parks, Recreation & Tourism Commission and
the Joint L egislative Committee on Tourism and Trade must be filed with the Legidative Council for publication in the State
Register in accordance with the provisions of Act No. 176 of 1977.

It isthe opinion of this Office that these guidelines need not be filed with the Legislative Council for publication, in the State
Register. South Carolina Code Section 1-23-40(1) requires that all regulations promulgated or proposed to be promulgated
by State agencies which have general public applicability and legal effect must be filed with the Legislative Council and
published in the State Register. The term ‘regulation’ is defined in Section 1-23-10(4) as ‘each agency statement of general
public applicability that implements or prescribes law or policy or practice requirements of any agency.’ (emphasis added) The
term ‘agency’ is defined in Section 1-23-10(1) as ‘ each state board, commission, department, executive department or officer,
other than the legislature or the courts, authorized by law to make regulations or to determine contested cases.” (emphasis added)
Construing sections 1-23-10(1) and 2-23-10(4) together, it is clear that statements from the legislature cannot, by definition,
be ‘ agency statements.

Section 5 of the permanent provisions of Act 644 of 1978 provides that the guidelines for the Funds Sharing Program ‘. . . shall
be formulated by the Department (of Parks, Recreation & Tourism) and the joint committee on tourism and trade.” (emphasis
added) Since the joint committee on tourism and trade is a committee of the legislature, any policy statements which it may
issue are not ‘agency statements. Such statements, therefore, cannot by definition by ‘regulations. Section 1-23-10(4) S. C.
Code (1976).

It is, therefore, the opinion of this Office that the guidelines adopted by the S. C. Parks, Recreation & Tourism Commission
and the joint committee on tourism and trade need not be filed with the Legidlative council and published in the State Register.
Very truly yours,

L. Kennedy Boggs

Assistant Attorney General
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