
October 25. 2016

The Honorable Stephen L. Goldfinch, Member
South Carolina House of Representatives
306-A Blatt Building
Columbia. SC 29201

Dear Representative Goldfinch:

Attorney General Alan Wilson has referred your letter dated July 6, 2016 to the Opinions section for a
response. The following is this Office's understanding of your question and our opinion based on that
understanding.

Issues (as quoted from your letter):

1. Being thai [S.C. Code] Sections 21-1639 through 21-1641 of the 1962 Code of Lom's wre not
specifically repealed by South Carolina Act 340 of 1967, are the sections still applicable laws of
the State ofSouth Carolina?

2. Are Constituent School District Trustees appointed to fill a vacancy by the Charleston County
School District Board of Trustees, however caused, to serve the remainder of the term or until the
next ensuing General Election in which the remainder of unexpired term would be on the ballot?

Law/Analysis:

I. Being that [S.C. Code] Sections 21-1639 through 21-1641 of the 1962 Code of Laws were not
specifically repealed by South Carolina Act 340 of 1967, are the sections still applicable laws of the State
ofSouth Carolina?

By way of background, South Carolina 1962 Code Sections 21-1639 through 21-164! state regarding
Charleston County school trustees that:

§ 21-1639. Purchase of supplies.—The board of trustees of each respective
district shall purchase school supplies from the purchasing agency of the county
board, if such agency exists and articles required are on sale by such agency. (1952
Code § 21-1639; 1942 Code § 5544-7: 1939(41) 18.)

§ 21-1640. Budgets.—Each district board of trustees shall, on or before the
thirtieth day of May in each year, submit to the county board of education a fair
itemized estimate of the amount necessary to provide a school term fulfilling the
requirement so of the State Board of Education and the county board. Such budget
shall be made in triplicate on blanks supplied by the county board. One copy of
such budget, when and as approved by the county board, shall be filed in the office
of the county superintendent of education, one copy in the office of the county
treasurer and one copy with the board of trustees of the district. (1952 Code § 21-
1640; 1942 Code § 5544-7; 1939(41) 18.)
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