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*1 Mr. Edward E. Saleeby
Messrs. Saleeby, Saleeby & Herring
Attorneys at Law
Post Office Box 519
Hartsville, South Carolina 29550

Dear Ed.:

Thank you for your letter of June 2, 1972, inquiring if legislation would be constitutionally defective if it sought to remove from
the provisions of Section 47-699.72, Code of Laws of South Carolina, 1962, the requirement that the City Recorder elected
thereunder be a lawyer.

The section provides, in part:
‘The City Recorder shall be an attorney at law—.” Section 47-699.72, Code of Laws of South Carolina, 1962.

This section is applicable to those cities with a population of from 7,000 to 12,000 inhabitants which desire to adopt the council
manager form of government. Other and varying provisions of law exist with respect to the office of City Recorder. In some
circumstances, the Recorder is required to be an attorney; in others, not; and in some cities the Recorder is required to be resident,
and in some cities the Recorder is required to obtain a city business license, whereas in both of such instances, other contrary
provisions exist with respect to this position. The result is that the Legislature has clearly recognized that these requirements
of the office of Recorder are subject to varied treatment, and it appears logical and reasonable to conclude that this is based
upon differing circumstances within the municipalities. See Townsend v. Richland County, 190 S.C. 270, 2 S.E.2d 77; Sections
15-1003, 1006, 1069, et seq., Code of Laws of South Carolina, 1962.

It is my opinion that an amendment to Section 47-699.72 so as to authorize a non-lawyer to serve as City Recorder for the City of
Hartsville would not be in violation of Article 3, Section 34 of the Constitution of this State, nor of Article 8, Section 1 thereof.
Very truly yours,

Daniel R. McLeod
Attorney General
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