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October 3, 1994 

Mr. A. Crawford Clarkson, Jr. 
Chairman 
South Carolina Department of Revenue 

and Taxation 
P. o. Box 125 
Columbia, South Carolina 29214 

Re: s. c. Code Ann. S 12-21-2791 (1993 Cum. Supp.) 

Dear Chairman Clarkson: 

B03-73ll-397D 

Q!alumbta 29211 

You have asked this Office for its ruling relative to the 
interpretation and application of s. c. Code Ann. S 12-21-2791 
(1993 Cum. Supp.). Your inquiry raises a series of related ques­
tions. I first advise that when the Office of Attorney General is 
requested to issue its opinion concerning the interpretation of a 
statute, our approach is to determine, to the extent possible, how 
the courts of this state will ultimately interpret the statutory 
provision. Thus, we are guided by the same rules of statutory 
interpretation that serve as guideposts for the courts. 

The cardinal rule of statutory intlerpretation is to ascertain 
and give effect to the legislative intent. Horn v. Davis Electric 
Contractors, Inc., 307 s.c. 559, 416 S.E.2d 634 (1992); State v. 
Martin, 293 S.C. 46, 358 S.E.2d 697 (1987). Most often, legisla­
tive intent is determined by applying the words used by the General 
Assembly in their usual and ordinary significance. Martin v. 
Nationwide Mutual Insurance Company, 256 S.C. 577, 183 S.E.2d 451 
(1971). The words of a statute must be given their plain and ordi­
nary meaning without resort to subtle or forced constructions. 
State v. Blackmon, 304 S.C. 270, 403 S.E.2d 660 (1991); Bryant v. 
City of Charleston, 295 S.C. 408, 368 S.E.2d 899 (1988). Where 
there. is no ambiguity in the words used by the General Assembly, 
the courts have no right to look for or impose another meaning. 
Perry v. Minute Saver Food Stores of South Carolina, Inc., 255 s.c. 
42, 177 S.E.2d 4 (1970); Wynn v. Doe, 255 s.c. 509, 180 S.E.2d 95 
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(1971). On the other hand, if the statute is susceptible to 
various interpretations, the construction of a statute by the 
agency charged with its administration is entitled to most respect­
ful consideration and should not be overruled absent compelling 
reasons. Jasper County Tax Assessor v. Westvaco, 305 s.c. 346, 409 
S.E.2d 333 (1991); William c. Logan and Associates v. Leatherman, 
290 S.C. 400, 351 S.E.2d 146 (1986). 

By its literal text, Section 12-21-2791 regulates two aspects 
of video gambling. First, the General Assembly regulated the num­
ber of free game credits that can be redeemed for cash: "Any loca­
tion which operates or allows the operation of coin-operated 
machines pursuant to Section 12-21-2720 (A) (3) which provides 
payouts authorized pursuant to Section 16-19-60 shall limit the 
cash payouts for credits earned for free games to two thousand five 
hundred credits per player per location during any twenty-four hour 
period." Next, Section 12-21-2791 regulates the cash value of each 
redeemed free game credit: "The cash value of credits for each 
free game shall be limited to five cents." 

I. 

Does Section 12-21-2791 set the maximum cash payouts for 
credits earned for free games at two thousand five 
hundred credits with the maximum cash value for each 
credit earned being five cents? ... 
With regard to question number one, we concur with the inter­

pretation suggested by the Department of Revenue that the term 
"limit" or "limited" 1 as used in this context prescribes, respec­
tively, the maximum number of free game credits that can be re­
deemed, and the maximum amount of cash for each redeemed free game 
credit. Thus, a location is not authorized to redeem for cash 
credits more than twenty-five hundred free game credits per player 
per location during any twenty-four hour period. Moreover, the 
value of each free game credit redeemed cannot exceed five cents. 
Again, this Office concurs in the Department of Revenue's interpre­
tation of this provision. We believe that not only is the Depart­
ment of Revenue's interpretation supported by the text of the 
statute, it accurately reflects the legislative intent. 

1 The term "limit" is ordinarily defined in this context as 
prescribing a maximum amount, quantity or number. See Webster's 
Third Int. Diet., p. 1312. We perceive no ambiguity in its use in 
Section 12-21-2791. 
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II. 

The statute limits the 'cash value of credits for each 
free game ... to five cents.' Does this limit the amount 
a player can pay for a credit? In other words, can a 
machine be programmed to charge more than five. cents a 
credit for each credit that a player purchases (e.g. 25 
cents per credit) even though the payout for 'credits 
earned for free games' is limited to five cents per 
credit? 

Section 12-21-2791 does not purport to regulate the amount of 
money a location or "owner/operator" charges a player to operate or 
play a coin-operated machine. 

III. 

How is the 'cash payout for credits earned for free 
games' calculated? In other words, is the cash payout 
based upon 'gross credits' - the total number of credits 
remaining on the machine when the player finishes playing 
- or is the cash payout based upon 'net credits' - the 
total number of credits remaining on the machine when the 
player finishes playing minus the number of credits pur­
chased by the player? Or is some other method of calcu­
lation required by the statute? 

As noted~in answer number one herein, Section 12-21-2791 regu­
lates only those free game credits that are redeemed for cash. The 
prescribed maximum limitations upon the number of free game credits 
that can be redeemed and the cash value for each redeemed free game 
credit are not qualified nor in any manner dependent upon the 
amount of money expended by the player in operating or playing the 
coin-operated machine. 

IV. 

If the 'cash payout for credits earned for free games' is 
calculated based upon 'net credits' - the total number of 
credit remaining on the machine when the player finishes 
playing minus the number of credits purchased by the 
player, may a player be refunded for any credits he pur­
chased that remain on the machine at the end of his play? 
For example, if player 11 A11 has 2, 700 credits remaining on 
the machine at the end of his play, 200 of which he pur­
chased during the course of his play, may player "A 11 

receive a refund for the 200 credits he purchased in 
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addition to his cash payout for the 2,500 credits he won? 
If so, is the value of the refund for the credits the 
player purchased limited only by the amount the player 
originally paid for the credits or is it limited to five 
cents per credit? 

I again reference response number one herein. Section 12-21-
2791 prescribes the maximum number of free game credits that can be 
redeemed for cash, and the maximum amount of cash that can be paid 
for each free game credit redeemed. The statutory language does 
not qualify or modify these regulations regardless whether the 
player deposits a large or small amount of money in the coin­
operated machine, or regardless whether the player deposits more or 
less money in the machine then he may seek to redeem in credits. 

Should you have any further questions, please contact me. 
With best regards, I am 

TTM/shb 


