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February 5, 1985

Purvis W. Collins, Director

South Carolina Retirement System
Sol Blatt Building, Second Floor

Columbia, South Carolina 29201

Dear Mr. Collins:

You have requested an opinion as to whether a portion

of § 9-9-60(2) enacted in 1979 became effective in 1979 , or
whether it was effective on January 1, 1976, the effective
date of the statute to which the 1979 amendment was made.

Prior to 1975, the retirement allowance for retired

members of the General Assembly was computed pursuant to a
formula which was abandoned in 1975. In that year, the
formula was changed by an amendment which by its terms
became effective on January 1, 1976. Act No. 69 of 1975.
Another change, the effective date of which is not in
question, was made by Act No. A28 of 1978.

Act No. 82 of 1979, § 3, further amended § 9-9-60(2) by
adding at the end of the subsection the words "prorated for
periods of less than a year." That 1979 act provided that

it was to become effective upon approval by the Governor and
was approved on June A, 1979.

A question has been raised by the State Auditor's
Office as to whether a member could claim entitlement to an
additional benefit for periods of service of less than a
year before the 1979 act became effective. In other words,
the question is whether the 1979 amendment made retroactive
provisions for a claim to such service back to January 1,
1976.

An illustrative case is U.S. v. Burr, 159 U.S. 78
(1895). There an act of Congress provided that it was to be
effective August 1, I89A5 however, the bill which contained
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that language did not actually become a law until August 28,
1894. The Court, citing an earlier case, held that "words
in a statute ought not to have a retrospective application,
unless they are so clear, strong, and imperative that no
other meaning can be annexed to them, or unless the
intention of the legislature cannot be otherwise
satisfied...," and concluded that the effective date was
the actual date of enactment rather than the date recited in
the statute.

Moreover, the fact that the General Assembly, in
amending § 9-9-60(2) in 1979, reenacted the provision
verbatim and added the words "prorated for periods of less
than a year" is not controlling. It is well recognized that

... [t]he provisions of the original act
or section reenacted by the amendment
are held to have been the law since they
were first enacted, and the provisions
introduced by the amendment are con
sidered to have been enacted at the time
the amendment took effect. Thus, rights
and liabilities accrued under the
provisions of the original act which are
reenacted are not affected by the
amendment .

1A Sutherland, Statutory Construction, § 22.33. See also ,
73 Am.Jur.2d, Statutes , § 343 . It is the usual practice of
legislatures to carry the full text of an amended statute
forward to avoid "possible doubts as to- the precise terms"
of the law. Posadas v. Nat. City Bank, 296 U.S. 497, 506
(1936). Thus"^ the mere repeating the words "effective
January 1, 1976" in the 1979 amendment by no means indicates
the General Assembly intended to apply the amended portion
retroactively. Instead,

[t]he portions of the amended sections
which are merely copied without change
are... considered to have been the law
all along; and the new parts or the
changed portions are not to be taken to
have been the law at any time prior to
the passage of the amended act.

1 Lewis Sutherland on Statutory Construction, § 237.

Finally, in the present instance, requiring the benefit
for service of less than a year to be paid to persons who
would not have made a contribution on such service would
violate one of the fundamental operating principles of the
Retirement System, that is, that service credit is only
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given for service as to which a contribution has been made.
Obviously, no person would have made a contribution for less
than a year before 1979, the year in which the Legislature
first decided to allow credit for periods of less than a
year. Had the amended portion of the statute intended to be
retroactive to 1976, it presumably would have provided for
the payment of a contribution to cover the prorated partial
year's service.

For the foregoing reasons, it is our opinion that the
portion of § 9-9-60(2) amended in 1979 [by Act No. 82 of
1979, § 3] was intended to operate prospectively from the
date of enactment.

Sincerely yours.
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REVIEWED AND APPROVED BY:

Robert D. Cook ' ¦
Executive Assistant for Opinions

Kenneth P. Woodixxgton
Senior Assistant Attorney General


