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THE STATE OF SOUTH CAROLINA

OFFICE OF THE ATTORNEY GENERAL

COLUMBIA

OPINION NO.

SUBJECT:

SYLLABUS :

Taxation and Revenue
Exemption.

November 25, 1985

Manufacturers '

TO:

FROM:

Real property owned or leased to a
manufacturer that by legislative definition

is not used by the manufacturer in the
conduct of his business is not exempt from

taxation by § 12-37-220A(7) or Article X, §
3(g) of the South Carolina Constitution.

Mr. James L. Brodie, Chief of Operations
Property Division

Joe L. Allen, Jr.^5^"
Chief Deputy Attorney General

QUESTION: Act 132, Acts of 1985, amends Act 419, Acts of

1984, that amended § 12-43-220 so as to exclude from the

classification of property used in the conduct of the
business of manufacturers real property owned or leased to

that manufacturer and used primarily for (a) research and

development, (b) as an office building when not located on
the premises or contiguous to the plant site and (c) for

warehousing and wholesale distribution of clothing and

wearing apparel. Your inquiry is whether this property is

exempt under § 12-37-220A(7) because of these amendments.

APPLICABLE LAW: Act 132, Acts of 1985, §§ 12-37-220A(7 ) ,

12-43-220(a) & (e) , Article X, §§ 1(1) and 3(g) of the South
Carolina Constitution.

DISCUSSION:

Article X, § 1(1) provides that:

"All real and personal property owned by

or leased to manufacturers, * * * and

used by the manufacturer, * * * in the
conduct of such business shall be taxed
on an assessment equal to ten and

one-half percent of the fair market

value of such property."
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Section 12-43-220 (a) is the statutory codification of this
constitutional provision. The effect of the amendments to
the section is to exclude from the classification of proper
ty used in the conduct of the business of the manufacturer
the enumerated property.

The question is thus whether" property owned by or leased to
a manufacturer and not used in the conduct of that business
is exempt by Article X, § 3(g) and § 12-37-220A(7 ) .

These provisions exempt the property of:

"all new manufacturing establishments
located in any of the counties of this

State after July 1, 1977, * * * and
all additions to the existing man
ufacturing establishments * * * if the
cost of such addition is fifty thousand

dollars or more. * * * . "

A manufacturing establishment is not defined, however, is

the place where there is manufacturing.

"The words 'manufacture,' 'manufactur
ing,' 'manufacturing establishment," and
correlated expressions are difficult if
not impossible of exact legal defini-

' tion, and may mean different things in
different statutes. Broadly speaking,
however, 'manufacture' means to work, as
raw or partly wrought materials, into

forms suitable for use, and ordinarily
it is necessary that a company process

raw material and produce therefrom a

different product in order to be •

entitled to tax exemption as a

manufacturer. * * 84 C.J.S.,
Taxation, § 274, p. 520.

In an opinion of this office of February 12, 1974, we

concluded that the terms "manufacture" , "manufactory" ,

"manufacturing establishments" and other similar terms found
in our statutes relating to property tax exemptions were

used interchangeably to mean a manufacturing plant.

Additionally, our Court in Duke Power Co. v. Bell, 156 S.C.
299, 152 S.E. 865, defined a "manufactory" to mean:
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" * * * primarily a physical plant, or a

place or building where manufacturing is
carried on."

A manufacturing establishment is thus the physical plant or
place where manufacturing is carried on. (See also 26 Words
and Phrases, Manufacturing Es'tablishments . )

The property here considered is not used in a manufacturing
establishment and hence is not exempt.

This conclusion is supported by settled rules of
construction. Related constitutional provisions are to be
harmonized and effect given all. Knight v. Rollings , 242
S.C. 1, 129 S.E.2d 746. (For other cases see 5 STC.D.,
Constitutional Law, Key 15.) The same rule applies to
statute law. (For cases so holding see 17 S.C.D., Statutes ,
Key 205 , et seq . )

The property is now taxed upon an assessment equal to six

percent of its fair market value. Article X, § 1(5) of our
Constitution provides that:

"All other real property not herein
provided for shall be taxed on an
assessment equal to six percent of the
fair market value of such property."

Section 12-43-220 (e) is the statutory codification of this
provision.

It would be illogical to conclude that the exemption of the
property of manufacturing establishments includes that
assessed and taxed in another classification when both the
Constitution and statutes provide for the separate

classifications .

An additional rule of construction also fortifies this

conclusion. If there is doubt in an exemption provision,
that doubt is to be resolved against the exemption and in
favor of the tax. (For cases see 17 S.C.D., Taxation, Key
204.)

CONCLUSION:

Real property owned or leased to a manufacturer that by

legislative definition is not used by the manufacturer in
the conduct of his business is not exempt from taxation by §

12-37-220A(7) or Article X, § 3(g) of the South Carolina
Constitution.
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