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Office of the Attorney General

State of South Carolina

April 8, 1983

*1  Mr. Robert Rainey
4 Jackson Street
Great Falls, South Carolina 29055

Dear Mr. Rainey:
I was happy for the opportunity to meet with you recently and to discuss with you your question concerning obtaining a South
Carolina auctioneer's license. You stated that you currently have an apprentice auctioneer's license issued by the South Carolina
Auctioneer's Commission. However, you have not had that apprentice license during the entire past two years. You indicated
further that you had been advised by the State Auctioneer's Commission that you could not make application for an auctioneer's
license until you had served as an apprentice auctioneer for the two preceding years prior to your application, or until you have
completed the equivalent of at least 80 hours of classroom instruction in a course in auctioneering at an institution approved
by the Commission.

The law on this question is set out in § 40-6-80, Code of Laws of South Carolina, 1976 (as amended). I have had a member of
my staff review that statute and it clearly provides that, if a person has not completed the classroom instruction at an approved
auctioneer's school, then that person must hold an apprentice auctioneer's license for the entire time during the two years
preceding his application for an auctioneer's license. I can find no other provision in the law that would allow a person to make
application for a regular auctioneer's license without meeting either of the above two requirements. Thus, it would appear that
it would be necessary for you to complete two full years of service as an apprentice auctioneer, or else complete the school
requirements set out in the statute, before you may apply for an auctioneer's license.
 Sincerely

T. Travis Medlock
Attorney General
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