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Office of the Attorney General

State of South Carolina

October 14, 1983

*1  The Honorable John P. Hooks, Sr.
Horry County Magistrate
Route 2
Box 25
Nichols, South Carolina 29581

Dear Magistrate Hooks,
You have asked whether there are any legal means to get a vehicle, registered in South Carolina and having an expired inspection
sticker, to an inspection station other than towing or hauling it in some manner.

The law appears clear on this point. Section 56-5-5350(a), South Carolina Code, 1976, provides in part:
No person shall drive or move on any highway any vehicle ... unless there shall be in effect and properly displayed thereon
a current certificate of inspection.

As you observed, there are no provisions in the Code which create an exception to this rule in the situation you describe.

In addition, Sections 56-5-5350(e) and (f) South Carolina Code, 1980, as amended, provide that a vehicle must be inspected
before it is registered or titled in South Carolina and that a vehicle must display a valid inspection sticker before it can be sold. In
light of these provisions, unless the vehicle's inspection sticker is allowed to expire by the owner, I would envision no situation
where the § 56-5-5350 rule would present a problem.

If you have any further questions concerning this matter, do not hesitate to contact me.
 Sincerely,

Robert D. Cook
Executive Assistant for Opinions

1983 WL 181697 (S.C.A.G.)

End of Document © 2015 Thomson Reuters. No claim to original U.S. Government Works.

http://www.westlaw.com/Link/Document/FullText?findType=L&pubNum=1001530&cite=SCSTS56-5-5350&originatingDoc=I6acced7007bd11db90bd8aaf6ec74e0e&refType=LQ&originationContext=document&vr=3.0&rs=cblt1.0&transitionType=DocumentItem&contextData=(sc.Search)
http://www.westlaw.com/Link/Document/FullText?findType=L&pubNum=1001530&cite=SCSTS56-5-5350&originatingDoc=I6acced7007bd11db90bd8aaf6ec74e0e&refType=LQ&originationContext=document&vr=3.0&rs=cblt1.0&transitionType=DocumentItem&contextData=(sc.Search)
http://www.westlaw.com/Link/Document/FullText?findType=L&pubNum=1001530&cite=SCSTS56-5-5350&originatingDoc=I6acced7007bd11db90bd8aaf6ec74e0e&refType=LQ&originationContext=document&vr=3.0&rs=cblt1.0&transitionType=DocumentItem&contextData=(sc.Search)

