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Office of the Attorney General

State of South Carolina
Opinion No. 83-27

July 1, 1983

*1  The Honorable J. M. Copeland
210 North Broad Street
Clinton, S. C. 29325

Dear Magistrate Copeland:
You have asked whether or not an individual who is certified by the Veterans Administration of the United States as being
100% permanently and totally disabled is required to obtain a permit for fishing certain nongame fishing devices.

According to Section 50–9–820 Code of Laws of South Carolina, (1976), as amended, individuals who have been issued a card
by the Veteran's Administration certifying that the named individual is 100% totally and permanently disabled may use that
card as a hunting and fishing license or permit in lieu of any and all other permits or licenses issued by the State. Since state
law requires a tag or permit to use nongame fishing devices any such tag or permit would be subject to the language ‘and all
other permits or licenses issued by the State.’ Therefore, it is the Opinion of this Office that a card carrying individual certified
by the Veterans Administration as being 100% permanently and totally disabled is not required to obtain a permit in order to
fish a nongame fishing device.
 Yours very truly,

Buford S. Mabry, Jr.
Assistant Attorney General
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