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Office of the Attorney General

State of South Carolina
August 3, 1982

*1 J. M. McLendon, Esquire
McLendon and Sloan
Post Office Box 1096
Marion, South Carolina 29571

Dear Mr. McLendon:

In response to your request for an opinion from this Office as to whether or not a municipality in South Carolina must alow
competitivebidding, theonly Statelaw presently requiring thepractice[ 88 11-35-1510 et seq. and 11-35-3010 et seq., CODE OF
LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1976 (Cum.Supp.) specifically excludes municipalities from the definition of ‘ governmental
bodies which must provide for competitive bidding. § 11-35-310(18), CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1976
Cum.Supp.). If amunicipality doesnot use Statefunds and if no municipal ordinancerequiresit, then, in my opinion, competitive
bidding is not required. Please note, however, that Section 11-35-50, CODE OF LAWS OF SOUTH CAROLINA, 1976
(Cum.Supp.), requires all political subdivisions of the State to adopt * ordinances or procedures embodying sound principles of
appropriately competitive procurement no later than July 1, 1983.’

With kind regards,
Karen LeCraft Henderson
Deputy Attorney General
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