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*1 The Beaufort County legislative delegation must still appoint members to the board of trustees of the Beaufort County
Library.

TO: Estellene P. Walker
Librarian
The South Carolina State Library

QUESTION PRESENTED:

With the enactment of Act No. 283 of 1975, the ‘home rule’ legislation, does the Beaufort County Council or the Beaufort
County legidlative delegation have the authority to appoint members to the board of trustees of the Beaufort County Library?

CITATION OF AUTHORITIES:

Act No. 283 of 1975;

Sections 42-317.22, South Carolina Code of Laws (1962);
Attorney General's Opinion, dated July 29, 1975.
DISCUSSION:

In regard to the appointive powers of the County Council for existing boards and commissions, Section 14-3714 of Act No.
283, the ‘homerul€e’ legidation, provides as follows:

Each council shall have appointive powerswith regard to existing boards and commissions as may be authorized by the General
Assembly, but thisauthority shall not extend to school districts or other palitical subdivisions created by the General Assembly,
provided, however, that beginning January 1, 1980, the council shall provide by ordinance for the appointment of all county
boards, committeesand commissionswhose appointment isnot provided for by the general law or the Constitution . . . (Emphasis
added).

Applying the provisions of Section 14-3714 to the instant case, two questions necessarily arise: (1) Are the members of board
of trustees appointed by general law; and (2) has the General Assembly authorized the Beaufort County Council to exerciseits
appointive powers prior to January 1, 1980? Both of these questions must be answered in the negative.

The Beaufort County Library Board is an existing county Board whose members are not appointed pursuant to general law or
the Constitution. See, Section 42-317.22, South Carolina Code of Law (1962). However, at thistime it does not appear that the
General Assembly has authorized the Beaufort County Council to exercise appointive powers. Beginning January 1, 1980, the
county council may by ordinance provide for the appointment of the board members without the need for additional enabling
legidlation. See, generally, Attorney General Opinion, dated July 29, 1975 (General Assembly authorized the Florence County
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Council to exercise its appointive powers in Act No. 27 of 1975; thus, county council can appoint members to the Florence
County Library Board.)

CONCLUSION:

Until the Legislature passes an enabling act for the Beaufort County Council to have appointive powers, or until January 1,
1980, the Beaufort County Library board of trustees will be appointed by the Beaufort County L egislative delegation.

Richard B. Kale, Jr.
Assistant Attorney General
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