Colonel W. J. Seaborn, 1978 S.C. Op. Atty. Gen. 91 (1978)

1978 S.C. Op. Atty. Gen. 91 (S.C.A.G.), 1978 S.C. Op. Atty. Gen. No. 78-63, 1978 WL 22544
Office of the Attorney General

State of South Carolina
Opinion No. 78-63
March 29, 1978
*1 Wreckers are not required by Section 56-5-4150, S.C. Code of Laws (1976), as amended, to have the name of the
registered owner placed on the side of the vehicle.

Colonel W. J. Seaborn

Director

Law Enforcement Division

South Carolina Department of Highways and Public Transportation
Box 191

Columbia, SC 29202

Dear Colonel Seaborn:
You have requested an opinion from this Office as to whether wreckers (licensed as special mobile equipment) must have
the name of the registered owner marked or stenciled on each side of the vehicle.

Section 56-5-4150 of the 1976 Code of Laws of South Carolina, as amended by Act No. 47 of 1977, requires that the
name of the registered owner be placed on ‘private motor trucks or truck tractors of more than twenty-four thousand
pounds gross weight and all for-hire motor trucks or truck tractors.” However, you advise that wreckers are licensed as
‘special mobile equipment’ and are not considered to be trucks or truck tractors as defined by Sections 56-5-200 and
56-5-210, respectively.

Inasmuch as wreckers are not considered trucks or truck tractors, they would not be covered by the provisions of Section
56-5-4150, as amended. Therefore, it is our opinion that wreckers are not required by Section 56-5-4150, as amended,
to have the name of the registered owner placed on the side of the vehicle.

I trust the preceding discussion adequately answers your question, however, if any further explanation is required, please
feel free to contact me.

With best regards, I am
Very truly yours,

Richard P. Wilson
Assistant Attorney General
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