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Office of the Attorney General

State of South Carolina
March 30, 1978

*1 Thomas M. Boulware, Esquire
Brown, Jefferies & Boulware
Bankers Trust Building
P. O. Box 248
Barnwell, SC 29812

Dear Mr. Boulware:

I am in receipt of your recent letter of March 28, 1978. You have asked if a change in the polling place for Barnwell
Precinct Numbers 1, 2, and 3 must be designated by a legislative act or if the county council may designate the polling
place by ordinance.

Section 7-7-100 of the Code of Laws of South Carolina, 1976, designates the voting precincts in Barnwell County
and specifically designates the polling places for Barnwell Precinct Numbers 1, 2, and 3. As these polling places were
designated by statute, they should be amended by statute. The county council would, of course, not have the power to
amend a statute by an ordinance. Additionally, Home Rule has not conferred upon the county council specific authority
to designate polling places. This Office has taken the position that if a polling place has not been designated by statute,
the Commissioners of Election would have the authority to designate the polling place. However, in a situation such as
exists in Barnwell Precinct Numbers 1, 2, and 3, the statute establishes the polling place and any change in the polling
place should be accomplished by legislation.

Very truly yours,

Treva G. Ashworth
Assistant Attorney General
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