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Office of the Attorney General

State of South Carolina
May 30, 1978

*1  Colonel W. J. Seaborn
Director
Law Enforcement Division
S. C. Department of Highways And Public Transportation
P.O. Box 191
Columbia, S. C. 29202

Dear Colonel Seaborn:
You have asked for an opinion of this Office as to whether golf carts may be considered to be motor vehicles and therefore
qualify to be transported on car carriers of 60 feet in length pursuant to Section 56-5-4070.

Section 56-5-4070 provides in pertinent part that “a combination of vehicles coupled together or especially constructed
to transport motor vehicles in a truckaway or driveaway service may have a maximum length of 60 feet ....” (Emphasis
added.)

Section 56-5-130 defines motor vehicle as “every vehicle which is self-propelled ....”

Since a golf cart may be defined as a self-propelled vehicle designed for general use on a golf course, such vehicles are
clearly included within the definition of motor vehicles found in Section 56-5-130 above. As motor vehicles, such vehicles
may lawfully be transported on car carriers of up to 60 feet, as provided in Section 56-5-4070.

I trust the preceding discussion adequately answers your question, however, if any further explanation is required, please
feel free to contact me.
 Very truly yours,

Richard P. Wilson
Assistant Attorney General
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(Illegible Signature)
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