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Office of the Attorney General

State of South Carolina
October 2, 1978

*1 Mr. W. McKewn Williams
Coroner

222 James Street

Georgetown, South Carolina 29440

Dear Mr. Williams:
You have inquired whether it is necessary for a coroner's jury to view the body in all death cases in Georgetown County.
It is the opinion of this Office that a coroner's jury must be impanelled to view the body in such death cases.

Section 17-7-240 of the Code of Laws of South Carolina (1976) provides that a coroner's jury shall render a verdict only
after ‘having viewed the body.’ I have previously expressed concern over the practice of keeping the jury impanelled after
viewing the body until an interest, which may occur some weeks after the death. However, Section 17-7-200 of the Code of
Laws of South Carolina (1976) expressly provides that the coroner has the power to adjourn the jury and bind them over.

Reference is made to Section 17-5-300(c) which states that ‘no coroner's jury shall be impanelled until the investigation
is completed’ and that ‘the jury is not required to view the body.” However, Section 17-5-220 clearly indicates that the
above provision shall only apply to counties in the State having an established medical examiner commission and a
population of 240,000 or more.

Therefore, it is the opinion of this Office that Georgetown County and all other counties with a population of less than
240,000 are still governed by Section 17-7-10 of the Code of Laws of South Carolina, which includes a requirement that
the coroner's jury view the body and remain impanelled if the coroner so orders.

Yours very truly,

Victor S. Evans
Deputy Attorney General
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