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*1 RE: Public Education

Mr. Fred E. Wells

Deputy Superintendent and Business Manager
Sumter School District No. 17

P. O. Drawer 1180

Sumter, S. C. 29150

Dear Mr. Wells:
You have inquired as to whether a private religious educational institution would be allowed to purchase school supplies
from your school district at the same rate as the public schools.

Section 4 of Amended Article XI, Constitution of S. C. (1895) provides:
‘No money shall be paid from public funds nor shall the credit of the State or any of its political subdivisions be used
for the direct benefit of any religious or other private educational institution.’

Private religious educational institutions would thus be prohibited from utilizing public school funds or credits for their
direct benefit.

I have forwarded a copy of your inquiry along with a copy of this response to Mr. McEachern's office in order for him
to make any desired additional comments.

I trust that this will be sufficient response to your inquiry. If I can be of further assistance, please do not hesitate to
call or write.
Very truly yours,

H. Brent Fortson
Staff Attorney
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