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*1 W. E. Baldwin, M.D., M.P.H.
District Medical Director
Applachia Public Health District I
P. O. Box 1906
Anderson, South Carolina 29621

Dear Dr. Baldwin:

In answer to the inquiry of any South Carolina laws on cremation, there are no laws in reference to this subject. There are no
direct laws concerning burial on private property either, but there are several sections that might be of interest and help answer
your question.

As long as a proper permit for burial is obtained, there is no law covering private property burials. Title 17-91 (1952) establishes
the procedure for a burial permit from the coroner if the death involves investigation. Otherwise a death certificate and burial
permit can be obtained from the local health department and filled out by the appropriate officials.

As for the perpetuation of a family grave after the disposition of the property, this involves the reserve rights for the grave in the
conveyance of the property. Title § 57-424 (1960) subjects any cemetery to removal under the Abandoned Cemeteries Laws if
reservation of the cemetery or burial ground is not made in the title conveyance. To be removed there must be a necessary and
expedient reason in the opinion of the governing body of the county or municipality in which the cemetery or burying ground
is situated. Titles § 57-422 and § 57-423 involve consent of the relatives of the deceased to be moved, proper notice if unable to
locate the next of kin, the mutual approval of the new grave site by the relatives and the governing body, arbitration procedure
if a mutual site cannot be agreed on and the expense and supervision of the movement.

Penalties for the desecration, destruction, or damage to graves, tombstones, or the surrounding are in Titles § 16-562 and §
16-563 of the code.

There are no South Carolina statutes on point concerning the forced sale of cemetery plots on private property in a family burial
ground. Since the 14th Amendment applies to state actions, and your situation involves private citizens and private actions, this
Amendment would not apply to you either. Hence there is no regulation of who you sell to.

I hope this information can be of help to you. If a more detailed explanation is needed, I'll try to answer any specific question
you have.
Sincerely,

Pott Browne
Law Clark
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